BPM Wijziging pakt goed uit voor Mitsubishi

Body

Prijsdaling voor Space Star en Eclipse Cross

De nieuwe BPM-tarieven per 1 juli 2020 als gevolg van de overgang van NEDC naar WLTP pakken gunstig uit voor Mitsubishi Motors. Afhankelijk van de uitvoering kan de Mitsubishi Space Star rekenen op een prijsdaling tot € 1.000,-, terwijl de Mitsubishi Eclipse Cross zelfs € 2.000,- voordeliger wordt.

Per 1 juli 2020 worden de BPM-tarieven voor nieuwe personenauto’s opnieuw gewijzigd. Het belastingtarief wordt vanaf dat moment berekend op basis van de CO2-uitstoot volgens de nieuwe, realistischere WLTP-meting ter vervanging van de oude NEDC-meting. Dat is goed nieuws voor Mitsubishi Motors, aangezien dit bij meerdere modeluitvoeringen resulteert in een daling van de prijzen.

Eclipse Cross

Mitsubishi Eclipse Cross

Ook voor de Mitsubishi Eclipse Cross pakken de nieuwe BPM-tarieven goed uit. Alle uitvoeringen dalen maar liefst € 2.000,- in prijs. Dat betekent dat de Eclipse Cross beschikbaar is vanaf € 35.990,-. De Eclipse Cross Black Edition, het bijzonder rijk uitgeruste actiemodel, is beschikbaar vanaf € 38.990,-.

De stijlvolle Eclipse Cross wordt aangedreven door een 120 kW (163 pk) sterke 1.5 turbobenzinemotor met een automatische CVT-transmissie en is standaard rijk uitgerust met onder meer dual-zone climate control, 18-inch lichtmetalen wielen, achteruitrijcamera, verwarmbare voorstoelen, led-dagrijverlichting, Forward Collision Mitigation en het SDA-multimediasysteem met Apple CarPlay. Bij de Black Edition komen daar onder andere led-koplampen, het indrukwekkende Rockford Fosgate audiosysteem, Blind Spot Warning en de Multi Around Monitor bij.

Space Star

Mitsubishi Space Star

Zo is de pas geïntroduceerde nieuwe Space Star per 1 juli 2020 leverbaar vanaf € 11.990,-. Zowel de Space Star 1.0 Entry als de 1.0 Cool+ en 1.2 Active (CVT) dalen € 1.000,- in prijs. De bijzonder rijk uitgeruste Space Star 1.2 Nova (CVT) – de populairste versie met onder andere ingebouwde TomTom-navigatie, stoelverwarming, automatische klimaatregeling, middenarmsteun en buitenspiegels met led-knipperlichten – is per 1 juli 2020 leverbaar vanaf € 16.490,-: een prijsdaling van maar liefst € 760,-.