Nieuwe Mitsubishi COLT vanaf eind november bij Polderman

Body

Vanaf € 21.990,- met standaard 8 jaar garantie

Mitsubishi Motors keert dit najaar terug in het hart van het Europese B-segment met de volledig nieuwe COLT. Sinds de Europese introductie in 1978 zijn van de COLT al meer dan 1,2 miljoen exemplaren verkocht, verdeeld over zes generaties. De zevende generatie van de Mitsubishi COLT arriveert in november bij de Nederlandse dealers.

“De nieuwe Mitsubishi COLT is de volgende stap in het offensief van Mitsubishi Motors in Europese kernsegmenten, na de introductie van de nieuwe generatie ASX”, aldus Frank Krol, President & CEO van Mitsubishi Motors Europe. “Het is een auto die groots levert in het veeleisende Europese B-segment met geavanceerde digitalisering en connectiviteit, en geavanceerde hybride aandrijftechnologie om efficiëntie en prestaties te combineren.”

Prijzen vanaf € 21.990,-

Polderman start in november 2023 met de levering van de nieuwe COLT. De prijzen beginnen bij € 21.990,- voor de rijk uitgeruste Pure-uitvoering met de 1.0-liter driecilinder benzinemotor. De krachtigere versie met een 1.0-liter turbomotor begint bij € 24.990 in de luxere Intense-uitvoering. Voor prijzen vanaf € 27.990,- is de nieuwe COLT voorzien van de vooruitstrevende en uiterst efficiënte hybride aandrijflijn. 

De aandrijflijnen

De basismotorisering van de Mitsubishi COLT is een 1.0-liter driecilinder benzinemotor met een vermogen van 49 kW (65 pk) en 95 Nm koppel, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Het gemiddelde brandstofverbruik is vastgesteld op 5,2 l/100 km, met een bijbehorende CO2-uitstoot van 118 g/km (WLTP).

Voor krachtigere prestaties is de 1.0-liter driecilinder benzinemotor er ook met turbotechnologie, een vermogen van 67 kW (90 pk) en 160 Nm koppel. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is in dit geval standaard. Met deze aandrijflijn laat de COLT een verbruik van gemiddeld 5,2 l/100 km noteren, met een CO2-uitstoot van 117 tot 118 g/km (WLTP).

De topmotorisering in het aanbod van de nieuwe Mitsubishi COLT is de Full Hybrid-aandrijflijn (HEV). Hierbij werkt een 1.6-liter benzinemotor optimaal samen met twee elektromotoren, die gevoed worden door een 1.2 kWh lithium-ion batterij. De wielen worden aangedreven via een slimme, automatische transmissie die op meerdere manieren deze motoren kan laten samenwerken voor een optimaal rendement. Met 105 kW (145 pk) en 148 Nm levert de aandrijflijn alle prestaties die de bestuurder nodig heeft. Dankzij de elektrische assistentie biedt de hybrideversie een actieradius van tot wel 900 kilometer, terwijl het verbruik beperkt blijft tot gemiddeld 4,2-4,3 l/100 km met een CO2-uitstoot van 95-96 g/km (WLTP).

Uitvoeringen

De nieuwe Mitsubishi COLT is leverbaar met keuze uit vier uitrustingsniveaus. Daarbij is de Pure uitsluitend leverbaar met de basismotorisering. De 1.0 turbomotor en 1.6 HEV zijn beide beschikbaar als rijk uitgeruste Intense en Instyle, maar tijdelijk ook als speciale First Edition.

  • Pure: basisuitvoering met onder andere airconditioning, cruise control, licht- en regensensoren. Het eveneens standaard aanwezige 7” digitaal instrumentenpaneel toont veel informatie en laat zich eenvoudig bedienen, bijvoorbeeld voor het afspelen van muziek. Je kunt ook rekenen op een breed scala aan veiligheidssystemen, zoals Forward Collision Mitigation, Traffic Sign Recognition, Lane Departure Warning en Lane Keeping Assist.
  • Intense: complete uitrusting met onderscheidende uitstraling dankzij standaard 16” lichtmetalen wielen, privacy glass, karakteristieke dagrijverlichting , deurgrepen in carrosseriekleur en buitenspiegels in Gloss Black uitgevoerd. Verder stap je gemakkelijk in met het Keyless Operation System (KOS) en geniet je binnenin van climate control, een achteruitrijcamera en het Smartphone-link Display Audio (SDA). Dit uitgebreidere infotainmentsysteem met een 7” touchscreen biedt Apple CarPlay® en Android Auto dat draadloos werkt, net als het opladen van je smartphone.
  • First Edition: extra aantrekkelijke introductie-uitvoering, voorzien van onder andere diamond cut afgewerkte 17” lichtmetalen wielen, SDA met 9,3” touchscreen en adaptieve cruise control. Ook intelligente veiligheidsvoorzieningen zoals Blind Spot Warning en grootlichtassistent zijn standaard aanwezig, terwijl het comfort wordt verhoogd met stoel- en stuurwielverwarming.
  • Instyle: de topuitvoering in de reeks met een complete uitrusting. Bovenop de uitrusting van alle bovengenoemde uitvoeringen is de Instyle extra voorzien van een 10” digitaal instrumentenpaneel, Around View Monitor met 12 parkeersensoren, Easy Park Assist en Rear Cross Traffic Alert. Daarnaast zijn allerlei instellingen van de auto naar persoonlijke wens te wijzigen met Multi-Sense, waaronder het rijkarakter en de sfeerverlichting aan boord. Bovendien genieten inzittenden van een topklasse geluidservaring dankzij het BOSE® Premium audiosysteem met 9 speakers.

De nieuwe Mitsubishi COLT is leverbaar in vijf kleuren: Metallic Onyx Black, Sunrise Red, Royal Blue, Volcanic Grey en Solid Arctic White. Uiteraard is de COLT helemaal naar wens aan te kleden dankzij de uitgebreide reeks accessoires, met onder meer dakkoffers, inklapbare trekhaak, multifunctionele kofferbakbekleding en meer.

Veiligheid en gemak

In de Mitsubishi COLT zijn de nieuwste passieve en actieve veiligheidssystemen geïntegreerd om het rijden veiliger én comfortabeler te maken. Het model biedt een reeks ultrasone, camera- en radarsensoren om 360° zicht op de auto te bieden.

De voetgangersveiligheid is geoptimaliseerd dankzij het standaard Forward Collision Mitigation-systeem (FCM). De motorkap, voorbumper, koplampen en het gebied rond de voorruit zijn daarnaast speciaal ontworpen om de kans op letsel bij voetgangers te verminderen. De nieuwe COLT beschikt, afhankelijk van de uitvoering, ook over Adaptive Cruise Control (met Stop & Go), Automatic High Beam, Blind Spot Warning, Forward Collision Mitigation-systeem, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Easy Park Assist, Rear Cross Traffic Alert en Traffic Sign Recognition.

Om de rijervaring zo ontspannen mogelijk te maken, biedt de nieuwe COLT verschillende comfortverhogende functies zoals een verwarmbaar stuurwiel, stoelverwarming, een elektrische parkeerrem en het Keyless Operation System voor gemakkelijke toegang. Als de bestuurder de auto tot minder dan een meter is genaderd, herkent het systeem de Hands Free-kaart en worden de portieren ontgrendeld. Andersom worden automatisch de portieren vergrendeld als de Hands Free-kaart meer dan een meter van de auto verwijderd is.

Technologie en infotainment

In een wereld waarin digitalisering en technologie niet meer weg te denken zijn uit de moderne auto, komt ook de nieuwe COLT boordevol technologie die iedere rit leuker en comfortabeler maken. De connectiviteit begint bij Apple CarPlay® en Android Auto™ om het digitale leven van de gebruiker naar het interieur te brengen. De besturingssystemen zijn te bedienen via het centrale capacitief touchscreen met een formaat van 7” of 9,3”, of via spraakbesturing.

Smartphones (en andere mobiele apparaten) kunnen worden opgeladen via de twee USB-aansluitingen of via een inductielader. Het leverbare BOSE® Premium audiosysteem met negen speakers en gepatenteerde Fresh Air Subwoofer (FAS)-technologie geeft meer diepte en een rijkere kwaliteit aan het audiogeluid.

Afhankelijk van de uitvoering is de COLT uitgerust met een digitaal 7” of 10” digitaal instrumentenpaneel dat diverse gegevens kan weergeven afgestemd op de wensen van de bestuurder. Ook is de sfeerverlichting in het interieur naar wens in te stellen dankzij Multi-Sense.

8 jaar garantie met Mitsubishi Service Commitment

Klanten van de nieuwe COLT kunnen, net als bij de andere nieuwe Mitsubishi-modellen, rekenen op een omvangrijke Mitsubishi Service Commitment:

•          8 jaar garantie tot 160.000 km (eerste 2 jaar onbeperkt kilometrage)
•          12 jaar corrosiegarantie
•          8 jaar/160.000 km garantie op aandrijfbatterij
•          8 jaar/160.000 km capaciteitsgarantie op de aandrijfbatterij
•          Lifetime mobiliteitsservice